Τίτλος Έργου
Gastronomy from A to Z - Gastronomy School at Troodos area
Χρηματοδότηση από:
Χρηματοδοτικό Μηχανισμό ΕΟΧ 2014-2021
Φορέας Υλοποίησης
Κοινοτικό Συμβούλιο Μονιάτη
Συνεργαζόμενος Φορέας Υλοποίησης
Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, Υπουργείο Εσωτερικών
Περιγραφή
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας σχολής γαστρονομίας στον Σαϊττά για την εκπαίδευση σεφ τοπικών εστιατορίων, δίνοντας έμφαση στη χρήση τοπικών προϊόντων και συνταγών. Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στη χρηματοδότηση αφενός της κατασκευής 'Εκπαιδευτικού Κέντρου Γαστρονομίας' και αφετέρου του εξωραϊσμού της γύρω περιοχής με αυτόχθονες καλλιέργειες, αρωματικά φυτά και φυτά της τοπικής χλωρίδας. Μέσω της υλοποίησης του έργου αυτού το Κοινοτικό Συμβούλιο Μονιάτη επιδιώκει την προώθηση του αγροτικού και γαστρονομικού πολιτισμού της περιοχής του Τροόδους αλλά και της Κύπρου γενικότερα.
Διάρκεια Έργου
27/07/2020 - 30/04/2024
Ποσό Χρηματοδότησης
€550.000
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα